In je kracht gaan staan

Krachtvrouwen

Het is tijd dat jij mag gaan ontdekken wie jij werkelijk bent. Zonder de meningen van anderen. Zonder de waarde die zij je opgelegd hebben. Zonder relaties waar je trouw aan moet zijn.

Wat vindt jij belangrijk? Wat is de visie waar volgens jij wil leven?
Met welke mensen wil jij je omringen en de verbinding aangaan?

Tijdens deze training geef ik je de inzichten die je nodig hebt om te snappen waar jouw overtuigingen en gedrag vandaan komt.
Welke behoeften zitten hier achter en hoe kan jij meer voor jezelf gaan kiezen?
Ik zal je ondersteunen, inspireren en je tijdelijke vangnet zijn. Totdat jij weer op jezelf kunt vertrouwen en je eigen vangnet hebt gemaakt bij de mensen die jij daarvoor uitkiest.

Je gaat zelf je eigenwaarde ontdekken, oud zeer los te laten, helpende gedachten en nieuwe besluiten maken.

We staan stil bij het kleine meisje in jou.
Dit meisje heeft een hoop mee gemaakt en dat vormt jou nu als persoon.

Jij bent volwassen geworden door eerst klein te zijn.
Misschien wil je wel niet terug denken aan vroeger, omdat er nare herinneringen zijn. Ze maken je van streek of je ziet jezelf als zwak.

Als klein meisje heb jij geleerd om op situaties te reageren. De manier waarop jij naar jezelf kijkt wordt gevormd. Hoe je op jezelf en anderen kunt vertrouwen. Wat jouw idee van de wereld is.
Dit zit nog steeds in jou.

Als kind had jij behoeftes. Je was niet zwak of vervelend. Je was afhankelijk van jouw opvoeders.
Er moest niet alleen voor je gezorgd worden. Je wilde ook veilig zijn en je geliefd voelen. Verbinding aangaan met belangrijke mensen om je heen. Leren omgaan met teleurstellingen en jezelf kunnen uiten. Mogen spelen, zelf dingen ontdekken en hulp krijgen wanneer het nodig was. Een vangnet hebben om op terug te vallen, wat bestaat zonder oordelen en afwijzing.
Ben jij gezien en gehoord in wat je nodig had?

Ook al ben je nu volwassen, die behoeftes zitten er nog steeds. Jouw kleine meisje wil gezien en gehoord worden!

Leer waar je vandaan komt en jezelf te vergeven, zodat jij weer lief voor jezelf kan zijn.

Als kind heb jij geleerd om op situaties te reageren en hoe jij naar jezelf kijkt.
De manier waarop is niet altijd helpend.

Wanneer je klein bent, ben je afhankelijk van je opvoeders. Als je behoeftes niet gezien worden, geeft dit een onveilig gevoel. Bijvoorbeeld wanneer jij je gevoelens niet mag uiten. Je krijgt het gevoel dat jij er niet mag zijn, zoals jij bent.
Je lichaam is er op ingesteld om jou in veiligheid te brengen. Het doet er alles aan om jou de situatie te laten overleven.
Als kind was dit de enige oplossing die je had. Als volwassenen kan deze oplossing je in de weg gaan zitten. Je weet niet hoe je met verdriet om kan gaan. Huilt alleen wanneer je dronken bent. Of alles stapelt zich op en komt er alleen uit wanneer je overloopt.
De situatie om je heen is veranderd maar je lijf wil nog wel hetzelfde reageren.

Je hoofd is er heel goed in om dingen kloppend te maken. Waardoor jij als kind bepaalde dingen bent gaan geloven die mogelijk niet waar zijn. Als je altijd gehoord hebt dat wat je zegt niet waar is, ga je als volwassenen twijfelen aan jezelf. Maak je wel de juiste keuze? Klopt het wel wat je denkt?
Ondertussen heeft dit wel jouw zelfbeeld en karakter gevormd. Er zijn rode knopjes ontstaan die meteen je oude geloofsovertuigingen activeren: ik ben niet goed genoeg, ik ben niet slank genoeg, ik ben zwak als ik huil.

Om dit om te zetten is de eerste stap bewustwording.
Welke overtuigingen heb jij opgedaan vanuit je jeugd? Zijn ze helpend of belemmerend?
Hoe reageer jij op situaties die je raken?
Tussen al die overtuigingen en overlevingsmechanisme, wie ben jij nog? Welke stukjes heb je van jezelf weg gelegd en in welk hokje heb jij jezelf proberen te proppen? Wat zou je nu van jezelf terug willen pakken en versterken?

Leer naar jezelf te kijken, negatieve gedachten te doorbreken en je eigenwaarde ontdekken, waardoor jij in jezelf kan geloven.

Gevoelens heb je de hele dag door. Ze geven jouw behoeftes aan, wat je van iets vindt, willen je beschermen of helpen je iets te verwerken.
Ze leggen verbinding tussen personen, maar ook van je hart (waar het vandaan komt) naar je hoofd (die er wat van vindt) en je lijf (waar het tot uiting komt).

Aan het hebben van gevoelens wordt vaak een waardeoordeel gehangen. Denk aan dat vrouwen al snel ’te’ gevoelig zouden zijn.
Of dat het tonen van emoties zwak zou zijn. Dat jij je niet mag aanstellen. Blijf er vooral niet te lang in hangen. Het is al zo lang geleden, zit je daar nou nog steeds mee?
Zij is zo euforisch, ze zit vast aan de drugs. Zij is echt zó snel verliefd, ze kan gewoon niet alleen zijn.
Wat een jankerd, zij heeft ook altijd wat.

Hierdoor zijn we te veel bezig met wat anderen van onze gevoelens vinden.
Gevoelens worden weggelachen, gedronken of gerookt. We doen onszelf en mogelijk ook anderen zeer.
We schamen ons en zijn bang om gekwetst te worden.

Gevoelens zitten in jouw lichaam en komen daar tot uiting. Alleen jij hebt hier dus zeggenschap over!
Niemand mag jou zeggen hoe jij je moet voelen. Hoe lang jij mag voelen en of je gevoelens wel waar zijn. Dit is jouw persoonlijke reactie en die mag er zijn!

Leer om je stem te laten horen en durf de verbinding aan te gaan.

Zoals je misschien is opgevallen staan behoeftes in alle onderdelen centraal.
Behoeftes hebben we allemaal. We willen een basis aan veiligheid, liefde en een plek waar we onszelf kunnen zijn.

Helaas heeft niet iedereen zo’n plek. Omdat je in je jeugd bent afgewezen voor wie jij bent. Omdat je aan een bepaalde standaard moest voldoen. Omdat jij jezelf geleerd hebt je aan te passen om geaccepteerd te worden.

Het mooie aan behoeftes is, dat ze altijd blijven bestaan en dus ook altijd nog vervuld kunnen worden.
Dat kun je zelf doen door voor jezelf te zorgen. Je kunt het ook vinden bij anderen die dicht bij jouw mogen staan. Omdat jij ze daar een plek hebt gegeven. Omdat jij ze daartoe vertrouwd. Wat betekend dat het ook veilig genoeg is, om aan te kunnen geven wat jouw behoefte is. En hier soms ook actief om te mogen vragen.

Wanneer jij gaat luisteren naar jouw lichaam en je hart, zul je meer rust gaan vinden. Trouw aan jezelf kunnen zijn.

Leer om voor jezelf op te komen en onvoorwaardelijk voor jezelf te kiezen.

Informatie

Aanmelden

Neem contact op

Winkelwagen
Scroll naar top